Hasznos tudnivalók

Miért éri meg?

Az épületek, családi házak költségvetésének jelentős hányadát teszik ki az energiaköltségek. A napelemek hosszútávú befektetést jelentenek, mellyel a háztartás energiaszámláját a minimálisra csökkenthetik, vagy a legideálisabb esetben el is felejthetik örökre. Megtérülési ideje számos tényező függvénye, de átlagban azt mondhatjuk, hogy 6-8 év, ami azt jelenti, hogy utána már kizárólag hozamot termel.
Magyarországon a napos órák száma ráadásul rendkívül kedvező (1900-2200 óra/év), benapozási adottságai előnyösebbek, mint a szomszédos Ausztriában.

Mi a különbség a Hálózatba tápláló rendszer és a Sziget üzemű rendszer között?

A Hálózatba tápláló rendszer egy háztartási méretű kiserőmű, melyet az elektromos hálózatra kötünk rá. A rendszer beüzemelése után a szolgáltató egy két irányú mérőórát szerel fel, mely rögzíti mind a megtermelt, mind a felhasznált kwh-t. 

A Sziget üzemű rendszerek kiépítése ott javasolt, ahol nem lehetséges a rendszert a hálózatra kötni, mert esetleg nincs a közelben kiépített elektromos hálózat, vagy annak kiépítése rendkívül költséges lenne. A Sziget üzemű rendszer által megtermelt áram azonnal felhasználható, vagy akkumulátorokban eltárolható.

Mit jelent a visszatáplálás? 

A napelemes rendszerek a nap energiáját közvetlenül elektromos árammá alakítják. Az így megtermelt energiát természetesen teljes egészében felhasználhatjuk. Abban az esetben, ha több áramot termelünk, mint a tényleges fogyasztásunk, lehetőség van rá, hogy a szolgáltató visszavásárolja azt. Ekkor felszerelnek egy "oda-vissza" mérőórát, mely mindkét irányban rögzíti az elhasznált és a megtermelt energiát is. A szolgáltató ennek különbözetét téríti meg. 

Milyen élettartama van a napelemeknek? Milyen garanciát vállalunk?

A napelemek átlagos élettartama kb. 30 év. Ezt bizonyítja az is, hogy a vezető gyártók 25 év garanciát adnak az általuk előállított termékekre, amivel vállalják azt, hogy az eszköz névleges teljesítményének legalább a 80%-t tudja biztosítani ekkor. 

Mennyi energiát termel évente egy napelemes rendszer?

A napelemes rendszerek teljesítményének számos befolyásoló tényezője van. Cégünk első lépésként biztosít Önnek egy teljeskörű helyszíni konzltációt, melynek során felmérjük az ingatlan adottságait, és kiszámítjuk, hogy mennyi energiát termelne egy napelemes renszer alkalmazása.

Mire szükséges odafigyelni napelemek vásárlása során?

Fontos megemlíteni, hogy ha napelemeket szeretnénk telepíteni, körültekintően kell eljárnunk mind az árakat, mind a gyártókat tekintve. Sok esetben csak magának az eszköznek az árát tüntetik fel, és csak a beszerelés kezdetén derül ki, hogy még számos költség merül fel- pl. telepítés, hálózatra csatlakozás. Cégünk a helyszíni felmérés után korrekt, átlátható árajánlatot ad a megrendelőnek, melyen egyértelműen feltüntetjük az esetlegesen felmerülő költségeket.

Ezen kívül fontos odafigyelni, hogy a gyártó, melynek eszközeit telepítjük, mennyire megbízható. Utána tudunk nézni, hogy egyáltalán létezik-e még, vagy csak az általa valaha gyártott, akár elfekvő készletből vásárolunk napelemet. Ebben az esetben később sok gondunk adódhat a garanciából kifolyólag. Az általunk forgalmazott 3 gyártót a világ vezető napelemgyártói között jegyzik. Így nem fenyegeti a vásárlót az a veszély, hogy a megígért garanciát ne tudná érvényesíteni.

Miben tudunk még segíteni Önnek? 

A napelemes rendszer kiépítése ugyan nem építési engedély köteles, de így is van néhány szabály, amelyekkel jó, ha tisztában vagyunk. Jó tudni például azt, hogy milyen elszámolási időszakban érdemes telepíteni a rendszert, vagy érdemes odafigyelni rá, hogy többlettermelés esetén felmerülhetnek különböző adózási kérdések is. Cégünk természetesen valamennyi felmerülő kérdésben segít Önnek, és egzakt információkkal szolgál, a hatályos jogszabályoknak megfelelően. 

Cégünk vállalja a komplett rendszerkivitelezést, de igény szerint adunk el csak napelemet is. Az általunk forgalmazott napelemeket személyesen vásároljuk meg a gyártótól, így nem ékelődik közbe más kereskedő, vagy értékesítő. 
Sun Power Team Hungary Kft. - MagyarSun Power Team Hungary Kft. - NémetSun Power Team Hungary Kft. - Angol